vrijdag 14 september 2007

Missie DDM

Wie het in zijn hoofd heeft gehaald Joost mag het weten. Het loopvirus slaat overal toe. Zelfs moi laat er zich door meeslepen. Alhoewel dit misschien toch ietwat sterk is uitgedrukt. Het moet februari 2005 geweest zijn toen we op 1 van onze "kokeneten"-bijeenkomsten de 20 km van Brussel hebben aangekaart. Op dat moment zijn er enkele sportkriebels losgekomen bij onze vriendenkring. Na onze jarenlange inzet bij verschilende zaalvoetbalverenigingen kwam het loopvirus ook bij ons tot uiting. Sommige hadden het zo te pakken dat zelfs de marathon een doel begon te worden. Tropische temperaturen konden hem niet stoppen, de marechaussee echter was iets doeltreffender.

Enkele maanden terug kwam de melding dat Dwars door Mechelen een volgend doel zou vormen. Missie DDM was geboren. De nieuwe spruit groeide dadelijk flink en zonder al te veel groeipijnen kwamen we al vlug aan enkele deelnemers: motivator Benny trok de kar en Els, Gunther, Bart en Bavo volgden. In een tweede groep sloten ook Sarah, Liesbeth, Brik en mezelf aan. Een mooi groepje.

Aangezien uitrusting dikwijls de helft van de inspanning is heb ik me dadelijk nieuwe sportschoenen en een loopuitrusting aangeschaft.

Aansluiten is duidelijk 1 ding, klaar geraken is nog wat anders en dus moest de beperkte conditie aangescherpt worden. Mijn blessure van 30 April was verleden tijd maar genezen wil niet zeggen topfit.

Met geen conditie ben ik dus in Augustus vertrokken voor mijn persoonlijke missie KVM (klaar voor Missie DDM). Een eerste test was werkelijk schokkend voor mezelf met een conditie waar 600 meter al bijna onoverkomenlijk leek. De volgende tests verliepen iets meer volgens plan. Vorige zondag 2500 meter in een ruk uitgelopen en woensdag ondanks zeer weinig zin, 3400 meter. Het gaat dus duidelijk crescendo maar we zijn nog niet aan de afstand van 5 km.

Vorige donderdag hebben we (Brik en mezelf) de startnummers gekregen voor onze wedstrijd. Brik (750) op de 1 km in en rond de Grote Markt in Mechelen en Ik (2826) voor de 5 km vanaf Nekkerspoel richting Mechelen City.

Nog 9 dagen en dan weten we meer. Wait and read later on...

Geen opmerkingen: