maandag 8 oktober 2007

Us of A :part one

Dit weekend hadden/hebben we bezoek gehad van Us of A. Wie of wat is die Us zal je denken. Het zit namelijk zo. Om de x jaar is er een familiebijeenkomst waar de nazaten van Petrus Mertens gezamenlijk plachten te feesten in een zaaltje. Dit jaar zoals al enkele jaren daarvoor was Het Sparrenhof "the place to be". Wat het dit jaar bijzonder maakte was het gezelschap dat de oversteek had gemaakt van de USA. Ginds zitten er namelijk ook nazaten van die bewuste Petrus Mertens. Connie en Greg hadden een 7-daagse trip gepland met als top of the bill: the Family-reunion.

Ik denk niet dat ik mezelf als notoir amerikanofiel moet bestempelen maar achtergrond en familiebanden scoren zeer hoog op de waardenladder van onze overdeplas-buren/familiegenoten.

Ondanks het uitgebreid testen van het recuperatievermogen van lever en maag denk ik toch dat ze moe maar voldaan straks terug huiswaarts keren. De indrukken die ze opgedaan hebben zullen allicht een minder fraai beeld zijn dan we onszelf voorspiegelen. Elke avond ergens wel een glaasje alcohol of iets meer, aangelengd met wat versnaperingen allerhande.

Het was gezellig en dat zegt veel over de gasten.

Geen opmerkingen: