zondag 11 november 2007

Goede bedoelingen.

De weg naar de Hemel is geplaveid met...

Zaterdag laatstleden nog eens meegedaan met de 11.11.11-kwis in de School in Werchter. Ondanks die bedoelingen was de organisatie niet helemaal bij. De kwis zou om 1930 beginnen en buschauffeur Benny was naar aloude maar een beetje ontwende gewoonte een tiental minuten later dan gepland. Tot onze verbazing was nog niemand in de zaal aanwezig maar schoof iedereen plichtsbewust aan voor een zitplaats bij het spektakel. Enkele stadia verder bleek de microfoon van dienst toch niet van dienst. De quizmaster moest met een stem als een klokje de zaal in goede banen leiden.

Was het preken in de woestijn of niet? Plotsklaps stelde men de vraag wie de auteur was die Vredeseilanden en 11.11.11 beschuldigde van malafide praktijken waarbij slechts enkele procenten (de spreekwoordelijke druppels) op de hete plaat terecht kwamen.

Het antwoord op de vraag en ik citeer: Geef de namen van 2 vrouwelijke voorzitsters van Vlaamse politieke partijen de dato vrijdag 09-11-2007, begon dadelijk reactie te komen. Het nieuws dat Mieke Vogels tot voorzitster was verkozen had hun dus bereikt, wie ze opvolgde duidelijk minder.

Het resultaat van onze ploeg mocht gezien worden. De zege hadden we niet gestolen maar het was wel een zeer spannende finale met Turkoois die nipt de duimen moest leggen.(met dank aan de werken van barmhartigheid en onze parate taalkennis op Belgische Geografie)

Geen opmerkingen: