zaterdag 9 februari 2008

Boekenfestijn

Voorbije donderdag de Brabanthal in Haasrode bezocht waar de Centrale Boekhandel voor de zoveelste keer het Boekenfestijn organiseerde. Nu of het een festijn is voor de huis,tuin en keukenlezer durf ik te betwijfelen. Bij het gigantische aanbod vindt men namelijk meer non-fictie dan fictie. Als men dan nog eens zich gaat verdiepen in de uitgespreidde werken kan men zien dat het wel degelijk eerder de traditionele werken en de minder verkopende stuks betreft.

De buit voor deze keer zoals al vaker betrof enkele paperbacks van Ian Rankin in originele Engelse versie. Ook George Pelecanos en Mo Hayder werden in dezelfde taal aangekocht. De prijs is namelijk half zo duur en je leest iets trager waardoor je iets bij leert en de boeken zelf iets langer mee gaan. Wat kan een mens meer verlangen?

Aansluitend werd de plaatselijk fastfoodketen aangesproken om de honger te stillen. Twee uur later met een al half verteerde maaltijd en een goed gevoel keerden we huiswaarts om de werkweek af te sluiten.

Geen opmerkingen: